תראו מה בישלתי: ג'בטה ירקות

שם המנה: ג’בטה ירקות מוקפצים
הבשלנית: יעל (30)
דבר הסועדים: “זה לא נורא שאכלנו את ארוחת הצהריים כבר ב-09:00?”
הערה כלשהיא: את הסנדביץ’ הזה גילינו בספר “ארוחות משפחתיות” של ג’יימי אוליבר, בפרק על הלאנץ’ בוקס שהוא מכין לילדים שלו לביה”ס. ג’יימי, אתה מחפש לאמץ זוג רעב וילדה מוזנחת?

 

איך מכינים:
קנו ירקות אהובים ועונתיים: קישואים, אספרגוס, חצילים, בצל וכרישה (שלא מצאנו – אז החלפנו בגזר)
חתכו לקוביות, זרקו הכול למחבת עם פסי צריבה (או כל מחבת גדולה בבית)
הוסיפו שמן זית ומלח
צלו את הירקות עד שיתרככו, ובינתיים הכינו מיץ מחצי לימון – והוסיפו למחבת

בזמן שהתערובת מתבשלת – חיתכו ג’בטה טרייה, מרחו בנדיבות שכבת פסטו (או ממרח אהוב אחר)
הוסיפו פרוסות פסטרמה (או ג’מבון אם יש)
הכניסו לג’בטה את הירקות המבושלים
פזרו מעל פרמז’ן מגורר
הדקו את הג’בטה בעזרת נייר אלומיניום או ניילון נצמד – ותנו למיצים להיספג בה. שתי דקות – ואתם מוכנים.

וכשהג'בטה נגמרת: זוללים את הירקות שנשארו מאחור