אורז ותרד

שם המנה: אורז עם תרד
הבשלן: רונית (28)
דבר הסועדים: “סמדי בומבה, מאחורייך.”
הערה כלשהיא: המתכון הזה שייך כולו לחיים כהן. אבל עכשיו, אחרי שאילתרנו ושילבנו בו אורז מלא על דעת עצמנו – אנחנו מרגישים מוכנים לקבל תוכנית בישול משלנו.

מצרכים:
רבע כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
חצי קילו תרד (רצוי תורכי, שטוף)
1 צרור שמיר – קצוץ
3/4 כוס אורז
1 לימון
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
מחממים בסיר את השמן. מוסיפים את הבצל ומאדים עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את עלי התרד, השמיר וכוס מים רותחים ומכסים את הסיר. מבשלים במשך דקה או שתיים, עד שהתרד מתרכך ומאבד את נפחו. מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהמים נספגים והאורז מוכן. מוסיפים מיץ לימון ומעט שמיר טרי, מערבבים ומגישים.