זנחנו את השוקו-שוקו לאלתר. שלגוני הפירות הטבעיים של "סלטה"
זנחנו את השוקו-שוקו לאלתר. שלגוני הפירות הטבעיים של "סלטה"

זה התחיל בשלושה ימים של אכילה אובססיבית קומפולסיבית, ואחריה עשרים וארבע שעות של רגשי אשמה חמורים ודיכאון קטטוני. במקום לצאת להפגנת יחיד נגד עצמנו (רק בגלל שהתעצלנו להכין שלטים בחוֹם הזה), החלטנו על טיפול אלטרנטיבי מרגיע: לבשנו מכנסיים רחבים וחולצת שק וירדנו לחוף עם עיתוני סוף השבוע. אחרי שעה עצלה ומענגת גילינו שהבירה הצוננת ששמרנו בתיק מזכירה נביעה מגייזר רותח, והתקפלנו בעצבים. בדרך חזרה עצרנו בשוק האוכל בנמל: לא שחיפשנו אוכל, זה הוא שחיפש אותנו, אבל הפעם התחבאנו טוב טוב. עד שהגענו לדוכן של “סלטה”, ושם נפתרו רוב בעיות הנפש שמלוות אותנו בערך מהרגע שבו גזרו לנו את חבל הטבור בלי לשאול קודם אם אנחנו בעניין. 

מסתבר שאיש נחמד בשם נמרוד, “גנן של גינות” במקצועו, החל לפני כשש שנים לייצר בעצמו (ועבור הבת הפרטית שלו) קרטיבים טבעיים מפירות אמיתיים, וקיבץ סביבו חבורת משוגעים לדבר, שמצאו בקפואים שלו תחליף לצבעי המאכל ותועפות הסוכר שיש בקרטיבים המסחריים. נמרוד הקים את “סלטה”, ואחראי כיום לליין משובח של שלגוני 100% פרי (עם תוספת סוכר, יש לציין) בטעמי סלט פירות, פסיפלורה, תות שדה, פטל, פירות יער, אננס, קוקוס (רגיל) והשוס הגדול – קרטיב קוקוס עם שבבים של קוקוס קלוי. זה בדיוק מה שבחרנו לטעום בדרך חזרה מהים, ועל הביס השני הבנו שמצאנו את ההתמכרות הבאה שלנו, כנראה הבריאותית מכולן, שתימשך לפחות כל הקיץ הקרוב. זה טעים ברמות שקשה להסביר, קר בדיוק במידה הנכונה, ומשביע כמו שקוקוס יכול להיות. את האמת? העיניים התגלגלו לנו מרוב עונג. מצד שני, תמיד יכול להיות שחטפנו מכת שמש. ליתר הביטחון, בפעם הבאה ניקח כובע.

שלגון בוטיק מפרי טבעי – 10 ש”ח ליח’, 45 ש”ח ל-5 יח’, 20% הנחה על כל כמות לקוראי מרמלדה
להשיג בדוכן “סלטה” בשוק האיכרים בנמל תל אביב, נמרוד, טל’: 054-4559500, 03-7323152