open sumsumi. טחינה משומשום אתיופי מלא
open sumsumi. טחינה משומשום אתיופי מלא

אנחנו אוהבים שומשום על כל צורותיו: חלבה, שמן שומשום, ממתקי שומשום עם דבש וכמובן, את ממרח האלים, הטחינה. אבל אם מכריחים אותנו לבחור אז מלכת כל הטחינות היא ללא ספק טחינת אמארה המיוצרת על ידי ירון אסטנוביץ ומומלצת לכולם ובמיוחד לנשים שמפחדות שהסידן יקום יום אחד ויעזוב אותן לטובת מישהי אחרת.

הטחינה מיוצרת משומשום מלא ואיכותי המיובא מאתיופיה ומחביא בקליפתו כמות סידן מכובדת. אסטנוביץ משתמש במים לצרכי הפרדת החול מהשומשום ובכך בעצם מנביט אותו והופך את החומצה האוקסלית שבו לדו סוכר (גם אנחנו התבלבלנו). אחד הכוהנים הגדולים של התזונה האורגנית בארץ, יצחק בן אורי, חשף את העובדה המעניינת שחומצה אוקסלית היא זו שמפריעה לספיגת הסידן בגוף ולכן פעולת ההנבטה כל כך מתבקשת. בנוסף, טחינת השומשום נעשית באמצעות אבני ריחיים מה שעוזר לשמור על ערכיה התזונתיים. אבל עזבו אתכם מתהליכים מסובכים, טעמה של הטחינה עז ועשיר ועם נגיעה מתקתקה (ד”ש לאחותה החלבה) שמשדרגת כל ארוחה ועומדת בגאון גם בפני עצמה, כמטבל או ממרח.

לסיכום אם הטחינה הזאת היתה יכולה לומר I DO היינו מזמן מתחתנים איתה.

טחינה אמארה – 35-38 ש”ח (700 גר’), 22-25 ש”ח (350 גר’)
להשיג בניצת הדובדבן (אבן גבירול 58, תל אביב), ביטבע (בן יהודה 185, תל אביב) חכמת האדמה (קינג ג’ורג’ 74, תל אביב)