אוכלים מעל הכיריים. קייג'ן צ'יקן
אוכלים מעל הכיריים. קייג'ן צ'יקן

שם המנה: עוף בנוסח קייג’ן
הבשלן: עופר (36) לפי מתכון של גידי
דבר הסועדים: החומר שמצטבר בדפנות שווה ערך לזהב.
הערה כלשהיא: בין הראשונים שידעו איך הוגים נכון בעברית עוף קייג’ן/קייג’ין – תוגרל צנצנת פרמז’ן/פרמג’ן/פרמג’אנו.

 

המתכון של גידי מנשה לעוף בנוסח קייג’ן:

קונים 4-6 חתיכות עוף טרי (משולשים).

עוטפים אותם במעט שמן זית + פלפל שחור גרוס + כמה שיני שום כתושות+ פפריקה חריפה + פפריקה מתוקה + מלח לפי הטעם.

שמים קצת שמן במחבת מעט עמוק ומטגנים את העופות. צורבים אותם טוב מכל הצדדים (עד שהעור מתקשה ונראה טעים).

קוצצים פלפל אדום אחד (גמבה) ובצל אחד ומוסיפים למחבת.

מערבבים בתוך המחבת את הכל. ממשיכים לצרוב את העוף מכל צדדיו.

בשלב זה אפשר להוסיף רבע-חצי כוס מים, מכסים את המחבת ומבשלים עוד חצי שעה.

זהו, זה מוכן. בהגשה לצלחות להקפיד להשתמש בכל החומר שנצמד לדפנות המחבת. זהו החומר שעושה את הקסם.