קטן קטן אבל ממזר. סלט שומר ב"טאפאס בשוק" (צילום: מיכל רביבו)
קטן קטן אבל ממזר. סלט שומר ב"טאפאס בשוק" (צילום: מיכל רביבו)

בתור אנשים שאוהבים את השגרה שלהם well done, גם הסיבוב שלנו ב”שוק הנמל” הפך להיות די קבוע: סנדביץ’ אצל שרי אנסקי, זעתר בדוכן ליד, עוגיות מרציפן עם ריבה ב”לחמים” ולפעמים גם פרחים. טוב נו, לפעמים גם דגים. אבל לפני כמה ימים, ביום חמישי אחד, החלטנו לשבור את הרוטינה והתיישבנו במסעדת הטאפאס “טאפאס בשוק” שפתחו האחים ירזין (הבעלים של “קפה איטליה”, “טוני וספה”, “מוזס” ו”זוזוברה”) בפינה הצפונית של השוק המקורה בנמל תל אביב.

הזמנו כמה מנות בספונטניות וחיכינו בסבלנות תוך שאנחנו לוגמים יין לבן ובוהים בהתרחשות הצבעונית שמסביב. ראשון הגיע לחם קסטן מרוח בעגבניות, שום ושמן זית, פריך במידה וספוג במידה, אחריו שעועית וראשי קלאמרי (42 ש”ח), עוד הגיעו קלמרי פלאנצ’ה (39 ש”ח) שנעלמו בשניות, סלט שומר טרי מדהים עם שקדים קלויים, זעתר יבש אורוגולה וגבינת מנצ’גו (32 ש”ח, להתחתן אתו), סרדינים שנזללו כמו צ’יפס (37 ש”ח), שרימפס בקליפתם עטופים ברוטב איולי (לגור אתם), ולבסוף – סברינה מקסימה ספוגה ברום והדרים (31 ש”ח). הודינו בלבנו לשף המעולה (והחתיכי) ברק אהרוני ואפילו כתבנו לו פתק מתחנף והפקדנו אצל הברמן.

היה מהמם. נסכם את זה ככה.

מסעדת “טאפאס בשוק” – פתוח כל יום (חוץ מראשון) 08:00-23:00 (יש גם ארוחות בוקר)
בכניסה לשוק האוכל המקורה של נמל תל אביב, טל’: 03-7162757

קולטים איזה כיף לנו. קורודו אינטיאס ב"טאפאס בשוק" (צילום: מיכל רביבו)

 

 

תנגבו את המקלדת אחרי שאתם מריירים, תודה. מנת סרדינים ב"טאפאס בשוק" (צילום: מיכל רביבו)

 

 

יושבים בקטנה. "טאפאס בשוק" (צילום: מיכל רביבו)