עבודת שורשים. סלט ירקות שורש וכל מיני בצלחת מהממת מבלו בנדנה
עבודת שורשים. סלט ירקות שורש וכל מיני בצלחת מהממת מבלו בנדנה

בכל פעם שיוצא לנו להכין משהו טעים – אנחנו משתדלים לשלב זאת בכל שיחה, גם שבוע אחרי: “מה השעה עכשיו? פשוט בשלישי, אחרי שהכנו צלי בקר עם עלי מנטה, גם לא ידענו מה השעה. איזה קטעים.” לכן, מעכשיו, ועד שיתנו לנו תכנית אוכל בשישי בערב, הרשנו לנו לחלוק אתכם כאן מתכונים שניסינו, גילינו, שמענו או הכי שוויץ – המצאנו – ואנחנו לא יכולים לשמור את זה בבטן. ונתחיל עם סלט שורשים (ועוד כל מיני) חורפי ומטמטם:


מצרכים:

1 קולורבי ירוק גדול (או 2 קטנים, שנחשבים פחות עציים וסיביים)
1 קולורבי סגול גדול (כנ”ל)
1 סלק אדום גדול
2 צנוניות
4-5 ראשי ברוקולי
לימון
צרור עלי גינה – פטרוזיליה, אורוגולה, רוקט
שמן זית
מלח
פלפל שחור

הכנה:
1. קולפים את הקולורבי והסלק – ופורסים לפרוסות דקות.

2. פורסים את הצנוניות לפרוסות דקות (אין צורך לקלוף).

3. את ראשי הברוקולי חולטים במי מלח רותחים לכמה דקות עם מכסה פתוח, מפרקים ומפזרים מעל הקולורבי, הסלק והצנוניות.

4. מוסיפים קליפת לימון – לא מגוררת – אלא חתוכה לרצועות דקות.

5. קוצצים את עלי הגינה – פטרוזיליה, אורוגולה – מה שיש.

6. מתבלים עם שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.

7. מגישים על צלחת שמחשיבה את עצמה – וצוללים.

 

 

ומקרוב יותר. סלט ירקות שורש וכל מיני