טעים סוף הדרך. "בישולי הדרך" - ספר לבישול בטבע
טעים סוף הדרך. "בישולי הדרך" - ספר לבישול בטבע

כשהיינו ילדים היינו משוכנעים שגם בתור מבוגרים נמשיך לצאת לטיולים ארוכים בשטח, לישון באוהל מאובק על אדמה קשה ולאכול תירס מקופסאות שימורים. אבל היום, עמוק מתוך חיי הבורגנות הלא תמיד עליזים, זה לא נראה ממש אקטואלי. מצטערים, נפלנו לחיים הנוחים.

אבל פתאום נתקלנו ב”בישולי הדרך”, ספר שהזיז לנו משהו בלב והתניע בנו את החשק הקדום לצאת לטבע ולהתחכך מעט בעשבים וברגבים. “בישולי הדרך” הוא ספר שמציע לילד הפרוע שבכם (נו ההוא שקנו לו סקייטבורד אחרי שהוא השתטח על הרצפה בחנות ובעט במוכרת) אוסף מתכונים לבישול בשטח. הספר כולל מתכוני גורמה ומתכוני פויקה, מתכוני מדורה ומתכוני סאג’ וטאבון, הצעות למתכוני צידה לדרך וגם מתכוני משקאות ומתוקים. את הספר חיבר גלעד מאירי שנודד ואוכל בו זמנית כבר שלושים שנה (בין היתר בלאוס, סין, סרי לנקה וניו זילנד). כטבח מנוסה ובשלן שצולח ועובר גבולות בחיפושים אחר מנות אידיאליות הוא משלב גם הצעות ללוקיישנים קסומים תוך שהוא מתאים את אופי הטיול לשיטת הבישול.

יאללה, קחו נשימה עמוקה, עזבו את המקלדת, כבו את המזגן וצאו לטייל. יש מקומות שכדי להגיע אליהם צריך לעשות קצת יותר מ www….


בהצלחה לכל הילדים שיוצאים היום לטיול ארוך בבית הספר.

“בישולי הדרך – המדריך המקצועי לבישול בשטח” מאת גלעד מאירי – 118 ש”ח
להשיג בחנויות הספרים ברחבי הארץ