ניגודים נמשכים. סלט טונה ומוצרלה נוסח עופר שני
ניגודים נמשכים. סלט טונה ומוצרלה נוסח עופר שני

אני לא זוכר מתי זה היה בדיוק כשהעיסוק באוכל הפך למשהו משמעותי בחיים שלי. עד מהרה הפכתי לגרגרן במשרה מלאה, מתעניין, חוקר, טועם ועושה נסיונות. למדתי להעריך חמרי גלם איכותיים וכלי מטבח משובחים, הבית התמלא בספרי בישול ותוכניות אוכל כיסו את מסך הטלוויזיה. שפים מוצלחים הפכו לגיבורי תרבות ומסעדות טובות לבית שני.

ואם סיימנו עם האקספוזיציה המייגעת הזו אשמח לגשת לעניין. מה שבעצם רציתי לחלוק הם שני דברים: 1. מתכון מהמם לסלט טונה עם מוצרלה. 2. את ההמלצה לצלם מנות שאתם אוהבים ואחר כך לנסות להכין אותן בבית על פי הצילום וללא מתכון כתוב. זה עובד!

נתקלתי בסלט המופלא הזה בטיול בדרום איטליה בעיר נפולי. שמה של המנה בתפריט, “סלט טונה עם מוצרלה” גרם לאי נוחות, לא ידעתי שאפשר לחבר בין שני המרכיבים האלה. העזתי והזמנתי ואני מודה על כך לאל. זו המנה הטעימה ביותר שאכלתי באיטליה, והנה המתכון:

–    חבילת עלי אורוגולה או רוקט (מהשוק או מירקן עם סחורה טובה, לא מהסופר. הסוד הוא לשטוף טוב ואז לייבש אותה ממש ממש טוב)

–    שני חופנים של עגבניות שרי (סמוקות אבל לא נסוגות)

–    טונה איכותית מקופסא (תאלצו להשקיע בטונה מסוג “אורטיז”. בעדיפות שניה: Rio)

–    כמה גושי מוצרלה די בופאלה טרייה (הטובה ביותר שמצאתי בארץ היא של “חוות הבופאלו”)

–    מעט שמן זית איכותי (יש הרבה אופציות. ההעדפה שלי היא De Cecco)

–    מעט מלח (גם פה כדאי להשקיע במלח ים גס מצרפת)

–    מערבבים בעדינות (ואוכלים בעדינות. בתאבון)



למעלה: המנה המקורית מנפולי. למטה: הסלט שהוכן בבית לשישה אנשים (שמתי יותר מדי שמן)

 

 

חמרי גלם איכותיים: טונה אורטיז, מלח גס איכותי מצרפת, שמן זית de cecco, מוצרלה די בופאלה



מוצרלה די בופאלה של חוות הבופאלו – במכולת גבינות (31 ש”ח), בשוק הכרמל (29 ש”ח), בעדן טבע מרקט (26 ש”ח)
טונה אורטיז בצנצנת זכוכית – בשוק החדש בנמל תל אביב ובמעדניות נבחרות (40-50 ש”ח), טונה Rio – כמעט בכל סופר (13-16 ש”ח)
שמן זית de cecco – הוא בא ונעלם אבל ניתן למצוא בשוק החדש בנמל תל אביב ולפעמים בסופר (50-60 ש”ח)
מלח ים אטלנטי – את שלי קיבלתי מתנה מפרובאנס אבל יש כמעט בכל סופר או מעדניה מלח ים איכותי מצרפת (20-30 ש”ח וזה מספיק לשנה שלמה)