בצל, מה רע לו? ירקות ועלים ממתינים ללקוח
בצל, מה רע לו? ירקות ועלים ממתינים ללקוח

המידע שהגיע לאוזנינו גרס בעקשנות ששוק האיכרים המקורה הראשון בתל אביב (ובישראל, לדעתנו) ייפתח ביום רביעי (שעבר) בשעה שמונה אפס אפס לפנות בוקר. בשעה שמונה שלושים וארבע כבר פסענו פנימה ברגל ימין, נרגשים מחשיבותו של המעמד ההיסטורי והרומנטי. צעדנו כלא מאמינים בין הדוכנים שכבר החלו לפעול לבין אלה שבהם עדיין קדחו, ניסרו ועסקו בשיופים אחרונים. נשמנו את התרוממות הרוח הקולקטיבית (בחיינו שהייתה כזאת, לגמרי, באוויר) ולא ידענו את נפשנו מרוב צהלולים. מברוק גדול מגיע לשתי הנשים שהכניסו לחיינו האורבניים לא מעט ירקות אורגניים: מיכל אנסקי ושיר הלפרן. מיכל הסתובבה בשוק באותו הבוקר בשמלת סאטן כחולה הורסת ולחיים סמוקות מהתרגשות. היינו כחולמים. רק סלסלת קש תואמת הייתה חסרה, ובשבוע הבא אנחנו מבטיחים להביא.

 

השוק המקורה, בשונה מאחיו האורגני המתקיים בנמל בימי שישי תחת כיפת השמיים (ומגיע לו שיר אהבה נפרד), יפעל כל ימות השבוע ויש בו שתי קומות הצופות לים ועשרות דוכני מזון מפתים. מבטיחים שייפתחו בו גם מסעדות, בית קפה, מרכז סדנאות ואפילו ספרייה קולינרית וחנות כלי בישול. מרוב עליצות רכשנו חמישה עציצי תבלינים לחלון המטבח אצל “פנחס – פרחים מהשדה”, שהדוכן החמוד שלו היה כה צבעוני, טרי ומרענן עד שפשוט לא יכולנו לעמוד בפניו. עכשיו יש לנו – במרחק נגיעה וקטיף עצמי – ריחן, רוזמרין, מרווה, נענע ולואיזה טריים (לסלט, לסלמון ולתה) ואנחנו קמים כל בוקר ולא יודעים להחליט מה אנחנו יותר: טוסקנה או פרובאנס. רוצו לשם, לפני שיגיעו נחילי התיירים. ואם תשאלו אותנו, הם הכי בדרך.

 


5 עציצי תבלינים – 45 ש”ח. להשיג בדוכן הפרחים “פנחס”, שוק הנמל המקורה – האנגר 12, נמל ת”א. השוק פתוח כל השבוע (מלבד ראשון) בין 08:00-20:00. פרטים נוספים כאן